Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
event:foodhacking [2011/05/23 16:44]
ruza
event:foodhacking [2016/12/07 23:08] (current)
Line 1: Line 1:
 +~~NOTOC~~
 +
 +====== ​ Food Hacking ======
 +
 +{{template>​infobox|
 +name=Food Hacking|
 +image=foodhacking.gif|
 +organizer=Frantisek Apfelbeck|
 +datetime=2.3.2011 - 4.3.2011|
 +place=brmlab}}
 +
 +===== Záznamy z akce =====
 +
 +    * [[event:​foodhacking_log|Log a RECEPTY co jsme dělali na workshopu]]
 +    * [[http://​video.hrach.eu/​index.php?​akce=5#​akce-5-video-21|audiozaznam z prednasky]]
 +    * [[http://​video.hrach.eu/​video/​brm/​kvaseni-doma-i-na-cestach.odp|slidy z prednasky]]
 +    * [[http://​www.flickr.com/​photos/​brmlab/​sets/​72157626226800690/​|fotky na flickru]]
 +    * [[http://​vatoz.sweb.cz/​brmlab/​amomentka.swf|3D momentka]]
 +
 +===== Puvodni popis =====
 +
 +První březnový týden náš hackerspace navštíví [[http://​www.frantisekapfelbeck.org/​|František Apfelbeck]],​ který působil v San Franciském hackerspace [[https://​www.noisebridge.net/​|Noisebridge]] ako tzv. "food hacker"​. Tam založil pracovní skupinu [[https://​www.noisebridge.net/​wiki/​Tastebridge|Tastebridge]],​ venující se probiotickým nápojům jako třeba kombucha, výrobě jogurtů a přípravě jedál z rúzných částí světa. V rámci svého turné si pre nás připravil zajímavý program.
 +
 +{{cold_swimmers_glacier_island_valdez_alaska_2009.jpg?​400}}
 +
 +  * **2.3.2011 středa, 19:00 - 21:00, presentace "​Kvašení doma a na cestách"​**
 +    * Tato přednáška je zaměřena na moje cesty po Střední a Severní Americe. Budu povídat například o tom, jak se loví lososi na Aliašce, budují domy s domorodci v horách Jižního Mexica a co to tedy vlastně znamená ten "food hacking"​. Projdem bohatou fotogalerii a na víc si dáme něco dobrého do úst a do zobáčku v rámci již pro mé přednášky typických ochutnávek. Styl bude humorný, dostaneme se ale i k vážným problémům daných oblastí.
 +    * recording: http://​nat.brmlab.cz/​talks/​kvaseni-doma-i-na-cestach.ogg
 +
 +  * **3.3.2011 čtvrtek, 18:00 - 21:00, workshopy na fermentace (kvašení s kombuchou, yogurtem, atd. praxe)**
 +    * Workshop obsáhne teoretické základy nutné pro kvalitné fermentování mléka, cukru a medu, to jest naučíte se jak dělat dobrý jogurt, kombuchu a medovou perlivku. V praxi pak předvedu přípravu daných kultur a rád bych aby každý účastník připravil alespoň jednu kulturu sám, lépe se to pak pamatuje. Všechny kultury jsou pro zájemce k dispozici, celý kurz je hrazen dobrovolnými donacemi. ​
 +
 +  * **4.3.2011 pátek, 19:00 - ???, party**
 +    * Toto je vyvrcholení mého pobytu v Brmlabu. Byl bych hrozně rád, kdyby jsme to pojali jako otevřený večer, kdy se pozvou kamarádi, známí i úplně nové tváře a já všem předvedu co svedu jako food hacker "​vyčarovat"​. Základem budou švédské stoly, podávat se budou probiotické nápoje spojené s jejich ochutnávkou a hodnocením a vypadá to, že by se mohla poštěstit i ochutnávka moravských vín. Celá akce je založena na dobrovolných donacích, kdy budu doufat, že nakonec zkončím v plusu, což mi zajistí pokračování v další tůře a samozřejmě také přispěje Brmlabu na jeho provoz a v jeho rámci rozvoji food hackingu.  ​
 +
  
 
Except where otherwise noted, content on this wiki is licensed under the following license: CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 4.0 International
Recent changes RSS feed Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki