Food Hacking

Food Hacking
founder: Frantisek Apfelbeck
date/time: 2.3.2011 - 4.3.2011
place: brmlab
stream:

Záznamy z akce

Puvodni popis

První březnový týden náš hackerspace navštíví František Apfelbeck, který působil v San Franciském hackerspace Noisebridge ako tzv. “food hacker”. Tam založil pracovní skupinu Tastebridge, venující se probiotickým nápojům jako třeba kombucha, výrobě jogurtů a přípravě jedál z rúzných částí světa. V rámci svého turné si pre nás připravil zajímavý program.

cold_swimmers_glacier_island_valdez_alaska_2009.jpg

  • 2.3.2011 středa, 19:00 - 21:00, presentace “Kvašení doma a na cestách”
    • Tato přednáška je zaměřena na moje cesty po Střední a Severní Americe. Budu povídat například o tom, jak se loví lososi na Aliašce, budují domy s domorodci v horách Jižního Mexica a co to tedy vlastně znamená ten “food hacking”. Projdem bohatou fotogalerii a na víc si dáme něco dobrého do úst a do zobáčku v rámci již pro mé přednášky typických ochutnávek. Styl bude humorný, dostaneme se ale i k vážným problémům daných oblastí.
  • 3.3.2011 čtvrtek, 18:00 - 21:00, workshopy na fermentace (kvašení s kombuchou, yogurtem, atd. praxe)
    • Workshop obsáhne teoretické základy nutné pro kvalitné fermentování mléka, cukru a medu, to jest naučíte se jak dělat dobrý jogurt, kombuchu a medovou perlivku. V praxi pak předvedu přípravu daných kultur a rád bych aby každý účastník připravil alespoň jednu kulturu sám, lépe se to pak pamatuje. Všechny kultury jsou pro zájemce k dispozici, celý kurz je hrazen dobrovolnými donacemi.
  • 4.3.2011 pátek, 19:00 - ???, party
    • Toto je vyvrcholení mého pobytu v Brmlabu. Byl bych hrozně rád, kdyby jsme to pojali jako otevřený večer, kdy se pozvou kamarádi, známí i úplně nové tváře a já všem předvedu co svedu jako food hacker “vyčarovat”. Základem budou švédské stoly, podávat se budou probiotické nápoje spojené s jejich ochutnávkou a hodnocením a vypadá to, že by se mohla poštěstit i ochutnávka moravských vín. Celá akce je založena na dobrovolných donacích, kdy budu doufat, že nakonec zkončím v plusu, což mi zajistí pokračování v další tůře a samozřejmě také přispěje Brmlabu na jeho provoz a v jeho rámci rozvoji food hackingu.
 
Except where otherwise noted, content on this wiki is licensed under the following license: CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported
Recent changes RSS feed Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki