Food Hacking
Food Hacking |
|
organizer: | Frantisek Apfelbeck |
date/time: | 2.3.2011 - 4.3.2011 |
place: | brmlab |
stream: | |
Záznamy z akce
Puvodni popis
První březnový týden náš hackerspace navštíví František Apfelbeck, který působil v San Franciském hackerspace Noisebridge ako tzv. “food hacker”. Tam založil pracovní skupinu Tastebridge, venující se probiotickým nápojům jako třeba kombucha, výrobě jogurtů a přípravě jedál z rúzných částí světa. V rámci svého turné si pre nás připravil zajímavý program.
3.3.2011 čtvrtek, 18:00 - 21:00, workshopy na fermentace (kvašení s kombuchou, yogurtem, atd. praxe)
Workshop obsáhne teoretické základy nutné pro kvalitné fermentování mléka, cukru a medu, to jest naučíte se jak dělat dobrý jogurt, kombuchu a medovou perlivku. V praxi pak předvedu přípravu daných kultur a rád bych aby každý účastník připravil alespoň jednu kulturu sám, lépe se to pak pamatuje. Všechny kultury jsou pro zájemce k dispozici, celý kurz je hrazen dobrovolnými donacemi.