[Brmlab] foodhacking suroviny

Frantisek Apfelbeck algoldor at yahoo.com
Thu Aug 22 01:08:10 CEST 2013


Vyborne, diky za info. Kvasi pod piskovistem by mely byt ready, takze kdo ma cas zcedit, prisladit (je-li treba), zalahvovat a nechat sekundarne vkasit pro bublinky necht se prihlasi, pak je treba to dat do lednice, kde to muze byt libovolne dlouho az v ramci mesicu. Prosim vse oznacte at nedojde k "omylum".


Ahoj,
 
Frantisek Algoldor Apfelbeck


biotechnologist&kvasir and hacker


http://www.frantisekapfelbeck.org


"There is no way to peace, peace is the way." Mohandas Karamchand Gandhi



________________________________
 From: "stevko at stevko.info" <stevko at stevko.info>
To: Brmlab: Hackerspace Prague (main discussion) <brmlab at brmlab.cz> 
Sent: Thursday, August 22, 2013 1:49 AM
Subject: Re: [Brmlab] foodhacking suroviny
 

Veci z chladnicky:

Vcera sme si rozobrali vacsinu mliecnych kefirovych zrn, ale este tam su. Ak
este niekto chce, tak si vezmite, inac ich mozem v utorok vziat domov
vsetky, aby tam neostali (ak s nimi nebudu ine plany).

Zrna Tibicosu (vodny kefir) si asi tiez nejake vezmem, ale vcera som na to
nemal rozumne nadoby. Ak bude treba, mozem ich vziat aj vsetky, ale nemal
som to zatial v umysle.

O kombuchu sa postara ruza s Overdrivom, ak som spravne pochopil.

Okrem toho v chladnicke boli flasky od mate s tibicos (vodny kefir), co uz
je asi vypite.

Veci, co kvasia inde:

Pod pieskoviskom kvasia kombucha a zazvorove pivo. Frantisek snad da vediet,
ako dlho este maju kvasit. Neviem, kto sa o to stara.

V kuchynka mne kvasi kombucha v mate. Tiez este nejaku dobu bude. O tu sa
staram ja.

Pre uplnost este kvasi medovina (aj ked uz mozno nekvasi), ta je v kuchynke a
jej jej tam asi pol litra, a kvasi zeli. O tie sa tiez staram ja.

Stevko

On Wed, Aug 21, 2013 at 05:40:24PM +0200, Pavel Ruzicka wrote:
> -----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
> Hash: SHA1
> 
> kombuchu si prave odnasim, jsi/jste na rade.
> 
> po frantiskovi tu zbyla spousta morskych ras, kupovat je tady v CR tak
> je to za hromadu penez, na druhe polovine planety odkud to mozna vezl
> to mohlo byt levnejsi, kazdopadne i kdybych se jich vsech ujal, tak
> jich mam na pet a vice let nebo pet sushi workshopu minimalne :) a
> tyhlety rasy ty se urcite nezkazi, stejne tak ale asi nema smysl aby
> se tu na ne prasilo.
> 
> On 08/21/2013 05:27 PM, Tomas Overdrive Petru wrote:
> > Az si Ruza vezme kombuchy, kolik chce, tak ja bych vzal zbytek, mam
> > na nyxu par zajemcu. Pokud tam najdu jeste nejaka zrna vodniho
> > nebo
> 
> - -- 
> e-mail:  ruza at ruza.eu
> www:  http://ruza.eu
>      http://brmlab.cz
> -----BEGIN PGP SIGNATURE-----
> Version: GnuPG v1.4.11 (GNU/Linux)
> Comment: Using GnuPG with Thunderbird - http://www.enigmail.net/
> 
> iQIcBAEBAgAGBQJSFN9kAAoJECI0VbeUPn7MxlMP/ihfpD5DjLaqnrmn9yZjMojX
> PvouPKTNfhRH/VZ4MmLWae+TNOkmy/0/h642zkpeadRQGRlCawgg2C2LXlrZz/+r
> uQCUnPSHMkhZh92cAarXj3fEgM00oyCss+8wyLbRVMPCduX3zpco3nx9L3KtAQcA
> PKBYHsad+TKhM7W73jvhA78C49izVnanEbmSk/Ho96GZZR5Xbr3StkFtXoi+rH8X
> dFo3V5IV4DQbaY6bEwXzTvrSekgCcajreDVYIyz+QURxOW2WxztTVh/glqS4J9fZ
> 37c7n4ul0Bv1Da9iCbddgmgLfNFpRajE2ZJ7AysKmw57KgOvoqZtnigQYL0z5ll/
> 1XaLVT3BXmMa0wcg6de0fRgY+24D4wmeR9wnO0OvhpBdsqBNdkQtUWnRmL82sROB
> Hk+5rMfhWh/H9kZonOWgP0TdKELQeI3VrJkvezS9WISBDJgVBx0nwQfpM45e66XZ
> bHjYXdh/8nJ+/+mLWghpnR2zwM+AoanJru7ea02croZozAkdM3XEWpcf5U7W+gOz
> m4U/VRSq0xaSAsbn3G/JaukhyLgMfjqUiuOVZ7ein3Dkc1BThwKDsm3gKrT91/BK
> tenYo+8HrAzAoIxQJV0glDktP1IK0yJFVlBFEu3+dlliw4BI10CE2cVGltXyjNO+
> OmfeAM6ZRrGpDsNDooJs
> =l63P
> -----END PGP SIGNATURE-----
> _______________________________________________
> Brmlab mailing list
> Brmlab at brmlab.cz
> http://brmlab.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/brmlab
_______________________________________________
Brmlab mailing list
Brmlab at brmlab.cz
http://brmlab.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/brmlab
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://brmlab.cz/pipermail/brmlab/attachments/20130821/fad6fd4b/attachment.html>


More information about the Brmlab mailing list