[Brmlab] foodhacking suroviny

Frantisek Apfelbeck algoldor at yahoo.com
Thu Aug 22 01:04:27 CEST 2013


Zdravim ve spolek,
Vse co zustalo po workshopu je jako obvykle volne k rozebrani, prosim rozeberte, hlavne at z toho neni nejake drama :-) Lahve s bilou "polotekutinou" = kefir. Pokud muzete, tak pro ted nechte jeste v lednici sacky od Dana s tempeh kulturou, take tam ma ode me primo pro nej natto kulturu, ktera je v Evrope temer nedostupna. Zbytek je oznacena kombucha, vodni kefir a mlecny kefir - vsechno kultury.


Pokud by byl nekdo ochoten vzit domu zive kultury a az se namnozi, tak je dat k dispozici pripadnym zajemcum, to by bylo skvele! 

V tuto chvili mate cca 3 l fermentujici kombuchy a 6 l nealkoholickeho zazovroveho piva (u Brmlab piskoviste), je na case je myslim sklidit (coz znamena zcedit, ochutnat zda jsou dostatecne dle chuti sladke a zalahvovat, nechat cca 1-3 dny sekundarne kvasit v utazenych lahvich a dat do lednice). Pokud by se toho nekdo ujmul to by bylo fajn. Najde-li se nekdo, kdo by chtel pravidelne v Brmlabu delat kombuchu vyborne, pokud by tam meli byt ale nejake situace ohledne "vune" atd. tak bych doporucoval to preskocit. Na druhou stranu by jste meli levny, zdravi a chutny domaci napoj a kdyz muzete cuchat vuni pajky ... Jinak ptal jsem se Radky a dalsich z Biolabu a kontaminace jejich experimentu z probiotickych kultur se zatim neboji.


Nuze dejte mi vedet zda je treba nejake asistence s "harvesting" jiz prospivajicich kultur.

Po dalsi probdele tropicke noci,

Frantisek Algoldor Apfelbeck


biotechnologist&kvasir and hacker


http://www.frantisekapfelbeck.org


"There is no way to peace, peace is the way." Mohandas Karamchand Gandhi



________________________________
 From: Radka Haneckova <chidori at emptytriangle.com>
To: Brmlab: Hackerspace Prague (main discussion) <brmlab at brmlab.cz> 
Sent: Thursday, August 22, 2013 12:30 AM
Subject: Re: [Brmlab] foodhacking suroviny
 

ja navrhuju uskladnit to jinde nez v brmlabu, ja se rada ujmu tech
veci co neziji, s tim ze to nadale bude k dispozici pro zajemce a
donesu co kdo bude chtit na pozadani. co vy na to?

chido

2013/8/21 Petr Baudis <pasky at ucw.cz>:
>   Ahoj!
>
>   Z foodhacking workshopu v brmlabu zustala rada surovin, napr. rasy,
> tempeh, kombucha atd. Rad bych se zeptal, jaky ma byt jejich dalsi osud,
> resp. jestli Frantisek nekoho poveril, aby je managoval, nebo se
> managuji samy prip. jsou volne k rozebrani nebo se jejich spravy nekdo
> chce ujmout.  Zejmena stale zijici veci asi neni dobre mit na
> autopilota, a aby nam v brmbaru ted rok lezely rasy mi taky neprijde
> optimalni.  :)
>
>   Diky,
>
> --
>                                 Petr "Pasky" Baudis
>         If I had more time, I would have written you a shorter
>         letter.  -- Blaise Pascal
> _______________________________________________
> Brmlab mailing list
> Brmlab at brmlab.cz
> http://brmlab.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/brmlab



-- 
http://chidori.or.cz
"I was twenty-five and too old to be unusual."    James Watson, The Double Helix
_______________________________________________
Brmlab mailing list
Brmlab at brmlab.cz
http://brmlab.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/brmlab
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://brmlab.cz/pipermail/brmlab/attachments/20130821/e0a6f265/attachment-0001.html>


More information about the Brmlab mailing list