[Brmlab] foodhacking photos

Jan Hrach jenda at hrach.eu
Wed Aug 21 12:50:25 CEST 2013


Ozáří se to >>10 Gy. Takhle se vraždí život v jahodách.

On 21.8.2013 11:04, Tomas Overdrive Petru wrote:
> To me taky napadlo, ale otazka je, jak tu kulturu z toho odstranis,
> podle me ani filtrovacim papirem nebo tak, proste nezabranis tomu, aby
> se tam kultura dostala. Musi podle me existovat nejaky technologicky
> postup, jak ruzne fermentace a kvaseni zastavit. Tabak taky dal
> nefermentuje, kdyz jej koupis v trafice, stejne jako rybi omacka nebo
> komercni kombucha. U vina je to treba jasne, vino zacne obsahovat tolik
> alkoholu, pripadne tak malo cukru, ze kvasne kultury umrou na alkoholove
> produkty sveho metabolismu. Treba zeli, ktere kvasi Stevko ma zivotnost
> ne vic jak cca 6 meiscu, potom proste prekvasi a je tak straslive
> kysele, ze z nej nejde ani dost dobre varit, ani jej jist syrove...
> Jak rikam, videl jsem uz kombuchy, ktere v krame kvasily ve flaskach,
> coz je treba IMHO uplne neprodejne, asi jako burcak... mmchodem burcak
> se prave zastavuje zchlazenim, ale kvaseni pak zas pokracuje za pokojove
> teploty.
> 
> ~ Over
> 
> Dne 21.8.2013 9:59, Pavel Ruzicka napsal(a):
>> Imo "komercne prodavana kombucha" je prave uz jen ten vyluh
>> neobsahujici zadne (nebo homeopaticke minimum) kultur diky kterym by v
>> tom roztoku pokracovaly nejake dalsi procesy. Kdysi jsem zkousel
>> jestli se takovahle "kombucha z kramu" da pouzit na zapoceti kultury a
>> fakt ani nic :)
>>
>> ruza
>>
>> On 08/21/2013 09:32 AM, Tomas Overdrive Petru wrote:
>>> Vim, ze treba komercne prodavana kombucha nekdy zastavena je a
>>> jindy ne. Kdyz neni, flasky v obchodech jsou nafoukle a maji
>>> tendenci byt nepitne, ale vetsina soucastne komercni kombuchy uz v
>>> obchodech nekvasi. Jakto? Jestli to nekde pises, tak se omlouvam,
>>> tohle info jsem nenasel, zatim.
>>
> 
> 
> 
> _______________________________________________
> Brmlab mailing list
> Brmlab na brmlab.cz
> http://brmlab.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/brmlab
> 

-- 
Jan Hrach, http://jenda.hrach.eu/
GPG CD98 5440 4372 0C6D 164D A24D F019 2F8E 6527 282E

------------- dal�� ��st ---------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: signature.asc
Type: application/pgp-signature
Size: 836 bytes
Desc: OpenPGP digital signature
URL: <http://brmlab.cz/pipermail/brmlab/attachments/20130821/f9dd50d8/attachment.pgp>


More information about the Brmlab mailing list